May 5, 2011

Exam Vs Derak =.=

Alhamdulillah..5 paper sudah berlalu. Just 1 paper left to be Continued Next week on Thursday. One week break for 1 paper? dasyat...=.= tapi best ape.. hohO

1st week : derak ke BookFair and Kelantan..^^,

Minggu pertama dalam minggu exam ni, Alhamdulillah dapat berkunjung lagi ke Pameran Buku pada hari Jumaat, pas habis exam tok paper 2 jam 10.30 pastu balik kolej jab, makan meta, then terus derak (berjalan-jalan).


Sampai-sampai je solat zohor dulu, pastu barulah jalan-jalan cari buku.kui3 ^^, Subhanallah, banyak sangat buku-buku. Nak beli semua apakan daya... tapi dapat juga beli beberapa buah buku dan Solusi sebagai kewajipan saya untuk membelinya. Tak mahal pun Majalah Solusi, RM9 je.. tapi time tu murahla sikit (RM8 je..:] ) Naik lenguh jugak kaki ni berjalan sana sini cari buku yang ingin dibeli..adeih.. tapi memang puas sangat-sangat.

Habis je beli buku, terus balik rumah sebab esok pagi nak pergi kelantan pulak. ngeh3 Sampai-sampai je Chek in kat homestay dulu, homestay kami depan wakaf chek yeh je.. Alhamdulillah..^_^

inilah NIK NASHWAN HARITH..sedap namanye..^^,

Malamnye pulak kami melawat sepupu ana di Tanah Merah.. Beliau baru sahaja melahirkan anak lelaki NIK NASHWAN HARITH.. sedapnye nama...kui3 Kalau antum semua nak tahu, 3 orang sepupu saya kahwin dengan orang kelatey. Jadinye, saya ada 3 orang Abang Ipar sepupu la.. hihi yang lagi best 3 orang sepupu saya ni adik beradik, dari along sampailah ke alang. ngeh3

Masjid cam kat Cina..entah ape ntah namanye..hoho


Esoknye pulak, derak ke Rantau Panjang & Pangkalan Kubor. Saya suka jalan-jalan je tapi saya tak suka bershoping. Saya kuat memilih, sory to sayla. bile dah tak tahu nak memilih, terus tak beli apa-apa..hihi tolong pilihkan untuk orang lain bolehla. hmm~ tapi shoping buku @ coklat, ha.. feveret saya la tu. Nak shoping benda lain cukupla sekadar keperluan je. ^^,

Malam pulak adik ajak pergi pasar Malam kt Wakaf CHe Yeh. Macam-macam ada, asalnya adik je yang nak beli baju pastu tetibe adik nak belanja. hmm~ apa lagi, saya pun belilah jugak. hehe Thanks Pija..^_^

2nd week : 2 paper on wednesday

Esoknye lagi (isnin), times to go back home.. tapi hantar adik-adik lelaki saya ke pondok diowg dulu, pastu barulah balik KL.

Tibe-tibe baru terfikir, hari rabu saya ada 2 paper.. Hafazan Murattal & Bahasa Arab 1. Hari selasa tu jelah saya study hard. Mujurlah adik-adik sekolah, jadinya memang bestla study sorang-sorang kat rumah. hohO

Tibalah waktu exam. Saya drive kete sampai um, sempat lagi nak study dalam kete. Hafazan Murattal bolehla tahan soalan dia. Suaikan, takrif dan bla bla bla.. Tapi saya suka jawab Bahasa Arab, jawab macam soalan budak darjah 6. ngeh3 sape tak study buku kuning, memang susahla nak jawab kut.. huhu Apepun jgn Over confident, tawakal jelah deh.. insyaAllah Mumtaz! ^^,

Next week : Continues 1 paper else..:)

Paper sejarah pendidikan Islam menanti. Kena baca sejarah pendidikan Islam, semua fakta kena ingat.. Semoga Allah permudahkan, insyaAllah..ameen!! :)

Study kena luar biasa.. insyaAllah result pun luar biasa. Tapi DUIT kne amalkan jugak.. ingat tu! Derak-derak jugak, tapi study jangan lupa..(pesanan tuk diri sendiri senanye..hihi)

Bittaufiq tok sahabat-sahabat SMPI yang amik Fiqh Ibadat Isnin ni.. hafal molek deh, paling penting pahamkan.. baru hafal..hoho Bittaufiq jugak tuk paper Sejarah Pendidikan Islam..baca molek deh sahabat-sahabat.. insyaAllah boleh jawab. Doakan untuk saya jugak ye.. Barakallahu fiikum~

Wallahu'alam.

6 comments:

ateeQ's said...

sedaknyo buleh balik klate..... isk isk

Anonymous said...

Moga kamu berjaya dalam exam...nice penceritaan..

Serikandi Abi. said...

ateeQ's :

sedak do'oh.. hehe ^^,

Anonymous :

Syukran..ameen!! ^_^

shairazi sharizan said...

lahh,,,derak 2 ke?ingt derak ape tadi,,,

Serikandi Abi. said...

Shairazi Sharizan :

ingat derak gapo? ce cite...ce cite..:)

shairazi sharizan said...

ntah..lupe kate derak 2..