Dec 11, 2009

FuTsaL PiaLa TiMbaLan PenGaRah.....!


Alhamdulillah.....mari kita sama2 b'syukur kehadrat Ilahi....dengan limpah kurniaNYA..kita masih dpt bernafas lagi dibumi yg fana' ini. Selesai sudah penutupan bagi PERTANDINGAN FUTSAL PIALA TIMBALAN PENGARAH pada malam tadi yg dirasmikan oleh PM MUHIDEEN. Tahniah diucapkan kepada pemenang2 yg telah memenangi tempat 1,2 dan ke 3[muslimin & muslimat]..
kpd yg tidak menang 2...jgn putus asa ye, cuba lagi pada masa akan datang pula..mana tahu rezeki anda pula..insyaAllah.

Keputusan kesuluruhan pertandingan bagi muslimat telah dimenangi oleh..jeng3x...hehe
Tempat Pertama dimenangi oleh MAJMUAH 5 SEM 2..
Tempat ke-2 pula adalah MAJMUAH 8 SEM 4
Dan Tempat ke-3 pula dimenangi oleh MAJMUAH 6 SEM 4...
Manakala,
Bagi Muslimin pula...
Tempat pertama dimenangi oleh MAJMUAH 1 SEM 4
Tempat ke-2 pula adalah MAJMUAH 5 SEM 4
Dan akhir sekali iaitu tempat ke-3 dimenangi oleh MAJMUAH 8 SEM 4...

wah...sgt senget ye...Mari kita imbas kembali..
ketika pertandingan futsal [muslimat] sdg diadakan..mcm2 tragedi yg telah b'laku...ada sowg student ni, ade org kata..kaki die t'koyak tisula..ada yg patahla...mana tidaknya..org sepatutnya sepak bola tp ni,tersepak kaki..tulang bertemu tulang da kemungkinan salah satu tulang 2 akan patah...tp alhamdulillah..
student 2 xteruk sgt..ada pula yg bola nya terkena kt
kepala..terus pengsan..astagfirullahal'azim..terkezut gak senanye...tapi antara kedua patient ni,xtaw plak yg mne 1 kne hantar kat hospital...huhu Pastu..ada agi sorg patient ni,die tercampak sampai ke jaring...mgkin lantainya agak licin..xsempat nk brek da tercampak..cuma apa yg boleh diambil iktibar disini..bila die tercampak 2..pinggang die tibe2 crame..sprti malaikat hendak mncmbut nyawa dia ketika itu..masing2 panik...keadaan die menarik nafas menakutkn kami...[zakarOl maut]
tibe2 dlm beberapa minit,die
da bley bangun..yaAllah..alhamdulillah..kami mngucapkan keluhan lega..huhu time 2 perlawanan final,pihak lawan memg main ganas gile ..huhu aku pun tercampak bila main dgn diowg..huhu sakit seluruh bdnku ini..tp alhamdulillah..Allah masih kurniakanku kekuatan utk bergerak melakukan solat.

Patient yg akhir pula...slps habis game kesuluruhannya..kami disuruh bergegas utk bertukar pakaian dan diarah keluar dan menunggu bas disana..[dpn balai polis pasir tumboh]. ada yg terus sarung je pakaian..dahla baru habis main..nak cpt sgt,sarung jela..tibe2 da sampai kt depan..ada sorg student ni tibe2
kaki die crame..rakan2 die trus baringkn dia kt pondok polis 2..dan sapu ubat panas yg boleh kurgkn crame kaki die 2..kalo ade spray senang ckit...spray je,iALLAH 2,3 minit hilangla crame 2.. tp malangnya takde. Setelah disapu ubat panas 2..kaki dia da bley bergerak da..tibe2 die plak sesak nafas...[asma]..time
2 kami sume memg kecut perutla..dahla bas dtg lambat...die pulak memg sesak nafas teruk ...
pakai pulak baju 2 lapis..yaAllah..memg dugaanla..pas2 rakan2 sume tolong kipaskan tok dia bagi dia b'nafas sikit...telefon ambulans pn lambat..dan akhirnya bas UM sampai..dan urusetia buat kputusan bawa patient 2 nek bas UM je...yela,da ambulans lambat sgt..alhamdulillah patient 2 da kurang ckit sesak nafas die 2..huhu lega rasanya sume selamat..Memang banyak kejadian aneh yg b'laku time muslimat men futsal...dugaan Allah siapalah yg tahu..kira dasyat jugak muslimat main..sampai ada yg pengsan...huhu dasyat2..

Cerita Majmuah kami...
Kami berlawan 6 pusingan...4 pusingan menang dan 2 pusingan agi kalah..hehe mana tidaknya lawan dengan Majmuah yg ganas2...hihi tapi kami pun ganas jugak main..tp depa lagi ganas agaknya..huhu sampai majmu
ah kami kebanyakan tercampakla...terjatuhla...macam2la..dgn lantainya yg agak licin...ish3..dugaan betoila..
tapi niat kami memg suke-suki je..hihi penyOkong
kami sumenye b'sorak...hadaff..hadaff..hadaff..[maksunya gol3x..]hihi lucu je..memg semangatla majmuah kami. Ada 1 trakmak yg kawan aku ni cipta...
1 xcukup..2 xcukup..3xcukup...hentam dia cukup2...hihi memg klkarla...time main pun kami bley gelak2 lagi..mana tidaknya..bila ade yg t'jatuh je kami tergelakla..cam tak ksian plak kt die bila die jatuh..tp kami memg nak happy2 je..xnk la men tensyen2..t xbest plak nk main..huhu Lepas habis main..sengal2 di kaki sudah mula terasa..rasa penat sekali..bagai lepas b'jaya naik gunung ledang yg sejauh 20km 2..huhu
Teringat pula pada kenangan aku mendaki GUNUNG LEDANG '08..[sebelum masuk UM]...akulah org 1st wakil dri form6 yg berjaya sampai ke puncak iaitu cekpoint 8...
huhu memg puas sgt bler da dapat sampai puncak..hirup udara yg segar...minum air yg neutral...wah......memg pengalaman yg sgt mahalla..tp bila nak trun balik 2 memg perit sikit...sbb ia m'junam kn...kaki kita pun..terpaksa b'jalan cara b'geser ke bawah..memg sakitla ibu jari..sampai je kt khemah da magrib..pastu time 2 memg penat sgt2...sampai langsung xrase lapar...rasa nk tidur je time 2..tibe2...aku demam..huhu lps mkn panadol...aku terus diulit mimpi yg panjang..tp berbaloi sgt dpt sampai puncak..kecik2 cili padi tau..hehe

Nak tip [tak na
k bagi rasa m'daki 2 jauh & cpt pnt] x..??ha
1. bila m'daki 2 jgn selalu pndang ke dpn...pndg bawah je..bila anda pndg ke atas..anda akan rase,jauhnye lagi...lambatnye lagi nk sampai..ha mcm2 lagi la..
cuba anda pandang kebawah..anda akan rase,eh cepat plak aku sampai..ha..
2. Jgn terlalu bnyak minum air kosong tp bnyakkan minum air garam...sbb air garam bley mengembalikan tenaga kita balik
...tidak pun bawak coklat banya
k2..hihi anda tentu suka makan coklat lagi dari minum air garam bukan?..
jdi pilihla antara 2 tu utk
mengembalikan tenaga anda kembali..
3. sebelum m'daki 2..kosongkan perut anda..tapi makan roti bolehla,kalau makan nasi..nnti anda akan rase nk muntah & cepat penat..bila da smpai cekpoint 5 barulah anda boleh makan
nasi..

itu je kot petua yg selalu aku amalkan...selamat mencuba..[^^,]

Jadi...apa yg boleh kita amik disini...jika kita inginkan sesuatu kemenangan itu..depends kepada niat kita "innamal'amalu binniat"..jika baik niat kita...maka kejayaan pun utk kita..jika kurang baik niat kita,maka kekalahanla kita..dan juga minds kita..jika minds kita positif maka,apa yg kita akan peroleh juga positif,jika mind kita negatif maka sumenya akan jd negatif..jadi, berfikiran positifla anda sllu...supaya khidupan anda akan sentiasa menjadi positif...insyaAllah..jazakallahu khoirOn kasirO..=)

4 comments:

Haulid Al-Hararr said...

Lucula dengar citer ili ni..mcm kalut je kan pompuan maen futsal..takleh nak bayang..huhu..bkn niat nak kutuk, cuma rasa lucu je..he

BinTuN AbDuLRaHmaN said...

memg lucu pun haulid...biasalah kalo xtau cara men yg sbnrnye..cm2la jdinya..pakai hentam je sepak bola 2..hihi tp en memg lucu abisla..pecah gak perut ni,asyik t'gelak je..hehe..[^^,]

KOGEMILANG KELANTAN said...

TAK BIASA MEN KOT..tapi aku pun dapat no2 gak..hehe

BinTuN AbDuLRaHmaN said...

Ececey....meme ley xbise men...tp cne ko dpt nO.2 ek...?hehe..anyway...tahniah le...=)