Nov 8, 2013

Saya 'Kaki Berjalan' dot..dot..dot..

Bismillah..
Fuhh..fuhh..fuhh..
MasyaAllah.. dah berabuk dah teratak ni..
InsyaAllah, akan di bersihkan juga suatu hari nanti..
hehe ^_^

Entry kali ni... saya seorang 'Kaki Berjalan'...Yup! saya suka sangat berjalan tapi saya tak suka berShopping.. Pelikkan? suka berjalan tapi tak suka shopping. hehe Tapi saya suka teman orang je..dan saya suka usha... owang puteh kata 'Window Shopping'.. hoho tapi tak pernah niat nak membeli pun..just usha-usha je... hmm...

Pernah suatu hari.. 
saya memang jenis tak lekat kat rumah.. setiap minggu ada sahaja aktiviti yang tak dirancang pun tapi ada saja program, mesti join. Walaupun banyak sangat kerja.. tapi dalam hati ni.. okeh, program.. pergi jelah. Kerja tu nanti-nanti boleh buat.. contohnya macam assigment.. haha Esok antaq, malam tu barulah kelam kelibut nak siapkan.. isk3 [Jangan tiru sikap ni ye..-_-]

Sampai lah suatu ketika..
adik saya kata.. "kak, ko ni.. asyik program je.. Kahwin jela cepat!"
Allahumma.. "masalahnya takdak calon, nak buat guaner?" saya balas macam tu.

Saya teringat dengan kisah dulu-dulu.. dia pernah carikan tuk saya..
tapi orang tu dah bertunang pun.. ^_^ Single is better kot.. -_- So, saya suka sangat berjalan... walaupun, kadang2 poket tu kosong.. tapi minyak kereta ada lagi.. still boleh berjalan kan?? so, berjalanla.. pergilah kemana-mana saja yang boleh memberi pengisian dalam kehidupan kita sebagai seorang HAMBA! 

Sebenarnya, Saya suka belajar daripada orang yang berada di sekeliling kita. Kadang-kadang, kita tak expert pun orang ni macam tu.. tapi dari situ, saya cuba belajar.. manusia ini tak akan pernah ada yang sempurna. Don't judge a book by its cover.. sebab tu kita kena sentiasa friendly dengan orang. Lama-lama, kita mudah nak 'adapt' suasana yang lain dari biasa. 

Bumi Allah ni luas tau. Saya pernah bercita-cita untuk mengembara ke seluruh dunia.. lagi-lagi TURKEY.. ya Allah, teringin sangat nak pergi sana. Semoga Allah beri peluang kepada saya. InsyaAllah.. selagi masih bujang ni.. saya berusaha juga untuk kesana suatu hari nanti. AMIN!

So, Terima lah celoteh saya pagi-pagi buta ni.. hoho
Allahuma.. sudah lama tak menulis.. so ayatnya macam cacamarba la sikit. hehe
Okeylah.. semoga Allah merahmati kita semua.. amin.

Assalamu'alaikum wa lailah saidah~ ^_^



1 comment:

Ardiyansyah Sulisman said...

kalau ke seberang cam mane ?, bunguran Indonesia.