Jun 18, 2010

WeLcOmE To UniVerSiTy MaLaYa KL..!!

Credits for K.yat.. smart the edited..^^,

Alhamdulillah... semalam,kbimbangn EX-STUDENT Nilam Puri merangkap bakal junior tahun prtama Universiti Malaya Kuala Lumpur berakhir, kerana sudah dapat makluman dapat KOLEJ mana & bakal menerima surat twaran pula,insyaAllah dijangkakannnya hari ni surat tawaran itu boleh dicetak secara on9.. Anda boleh klik di sini utk m'dptkn information t'sebut --> Kemasukan UM. So, guys... welcome to University Malaya Kuala Lumpur. hehe ^^, see u there k.. [4 julai 10]

Alhamdulillah.. ana dpt KOLEJ 12.. tapi agak sedihla jugak..sbbnye ramai sahabat2 ana dpt kolej11.. huh!! ramai sgt.. adehh.. cane nak buat gerak kerja sama2 ni..??kui3 tapi takpelah..masih ada sahabat len... insyaAllah.. Kolej 12 adalah satu2nya kolej yg paling mewah.. dan apa yg ana dpt tahu.. kolej ni agak mahal yurannya.. hampir2 1 ribu utk 1 tahun.. xsilap ana lah.. ana pn xbape ingat..huhu Lagipun.. kolej ini menyediakan perkhidmatan Lift.. dan banyak agi kemudahan lain.. yg paling ana tak suke 1 bilik 2 org...uh!! borinknya.... harap2 dapat 1 bilik dgn seseorg yg tak bape buzy n buzy..haha macammne 2..??adoii.. maknanye.. if ana buzy.. die pun kena buzy.. if ana free die pun knelah free..ha..fair kan..?? yelah.. if die buzy..sianlah ana tgl sorg2 dlm bilik.. asyik2 ana je tinggal dlm blik sowg2..huhu sadis je dgr.. haiih~

Masa kt nilam puri pn mcm 2.. bilik ana dlu ada 3 org.. tp rase cam 2 org je dlm blik 2.. sbbnye agi sowg 2 dak junior [dak apids..] pastu every week, mesti baliklah. Roomate ana agi sowg 2 pn mcm 2.. tapi die balik ade keje..xpelah and ana ni pulak susah nak balik..ha..hehe so, nasib la kne tinggai sowg2 dlm bilik 2.. tapi bilik ana mmg susahla nk kumpul 3 org 2 agi2 time malam,ha.. memg kosong r bilik ana, tapi lampu still terbukak..hehe kekdg sume ad gak dlm bilik 2.. tp jarangla sbbnye masing2 ada keje masing2. Kalo ana ade liqo', diowg ada kelaslah.. if ana free diowg ad kelas n ade liqo'..camtulah,mcm terbalik..hehe tapi, best au sbb dpt 1 bilik dgn keje profesionnya sama..kui3 roomate ana Mpp @ Jtk bahagian penerbitan/multimedia n ana pulak kire macam bnyk jadi org bawahan keje2 camtulah. Kalo ade org anta laptop kt bilik kami je..if die sibuk.. ana lah tolong buatkan.. format laptop, software sume. ha.. bestla.. kami kongsi pengalaman keje same2.. hihi Miss her...^^, ish3.. Jangan Manja!!! [pesanan tok diri sndiri..masih t'ngiang jeritan seorg kakak ditelinga ini..aduuhh!! yup,dont be spoilt..huhu]

Kolej 12.. kolej paling banyak dugaan ana rasa sbb disini terdapat Bukit Cinta [eh btol ke..? shbt,tolong ana ingtkan balik..hee~] dan kt sini juga t'dpt tasik.. so, ramailah mad'u ana yg terbuai dgn cinta Munafik..!! sbb 2 ana kate bnyk dugaan kt sini..hihi tapi paling best, dewan makan kt sini besar.. n makanannya murah2 au.. kalo kolej11 banyak wastern je..ngeh3 Ana memang suka lepak2 [cam kasar plak ayat ana ni..adehh] kt U and kolej, if ade member.. seludup r..ape agi.hihi Tahun lepas ana lepak kt sini.. mulenye nak research sal Maqosid Syar'iah.. tibe2 Maktabah API kne tanah runtuh.. so,kol kakak senior roomate mase ana sem1/sem2..then, jumpa r kami. Mujur ana bawak kad matrik,tunjuk je kad 2 kt Gate.. dpt r masuk..ngeh3 Pastu beliau bawak ana nek bilik dia.. kbtuln pulak, beliau kolej12..kui3

Ana rasa masinlah mulut abah ana.. stiap kali ana ikut abah p UMKL,sbb abah ana belajar kt sana..skang amik kos Diploma Bahasa Arab.. sbb Diploma Syariah dah grate dah..amik len plak.huu~ Pastu, stiap kali lalu kolej 12.. mesti abah kata, 'nanti ko masuk sini lah kak,kos p.Islam' ha.. walhal,ana takde niat pn nak msuk sane..ish3 Macam skolah menengah dlu r.. ad spupu ana blaja kt sane gak.. time 2 ana kecik agi, pastu abah kate.. 'esok bile akak dah besar, akak belajar kt sinilah..nak?' tuppp..tupp.. ana blaja kt sana.. dimana ana sekang.. dimana ana belajar.. sumenye doa dari abah.. alhamdulillah.. mule2 ana ximpikan pn nk msuk Um.. tapi abah yg cakap.. 'nanti kalo ko belajar rajin2 kak, dptla ko masuk UM..University paling tertua di Malaysia'..fuuhh.. masin btol mulut abah.. apepun, ini dah takdir Allah..Allah memakbulkan apa yg abah katakan.. bukankah apa yg kita cakap itu sumenye doa..??^^,

So, kepada sahabat2 yg baru nk b'jinak2 dgn dunia bandar... hati2 k.. don't judge a book by its cover.. Jaga diri au.. bagi yg da biasa dgn KL,benda2 sosial ni dah jadi p'kara biasa.. so pilihla kawan yg baik.. jika anda xbiasa agi dgn dunia KL.. dunia yg penuh dgn cabaran dan dugaan..!! Bagi ana, lebih baik kita sibukkan diri kita dgn kerja2 yg m'datangkan faedah.. drpd kita sibukkan diri kita dgn enjoy p men bowling or tgok wayang n sbgainya. Nak enjoy 2 boley tapi jgnlah selalu.. kdg2 boley..okey?^^, Ana yg dah dok kl b'tahun2 pun dah borink..hehe taknak tunggu org KL r, nak tunggu org negeri len.. Terengganu ke?kelantan ke?? Sabah ke?? hohO jauhnya..adehh.. wallahu'alam~

Klah.. see u'll there k.. dont noty2 k. Bagi muslimat,jaga diri, jaga maruah.. KL ni banyak buaya terlepas yg b'topengkan manusia..hohO.. hati2 k. Jgn kena ngap dgn diowg sudey..kui3 [peringatan tok diri sndiri jugak] Any problem,juz kol me k.. sahabat2 jgn lupe nasihat n tegur ili if ili ade wt salah & silap ye.. biaselah manusia kn..?tak pernah lepas dri m'buat kesilapan.. huhu tibe2,Ana t'ingt plak dgn kata2 abah, masa ana ajak abah p MidValley.. abah kata 'lenkali jgn p Midvalley tu,bnyk syaitan bertopengkan manusia' huhu ana paham apa yg abah mksudkn.. pas2,ana jrg p Mid. dah lama dah rasenye xp mid..Malas n Borink!!hehe klah.. Welcome to UMKL..^^,

YaAllah...
lindungilah kami dibawah naungan hidayahMU..
lindungilah kami dari melakukan perkara2 yg Engkau Mungkiri..
Ya Rahman Ya Rahim..
Redhailah kami disini serta berkatilah kejayaan kami disini..
Hanya PadaMu kami Mohon kekuatan dan perlindungan
serta kejayaan didunia & akhirat..ammeenn!!

p/s : Al-fatihah buat adik Afiq nordin junior Apium NP..
semoga Rohnya dirahmati oleh Allah serta ditempatkn ditempat para solihin dan para syuhada'.. Ammeeeenn!!!


Ya Allah..
Engkau Maha berkuasa bg segala nyawa yg ada dimuka bumi ini..
Engkau tarik nyawanya di penghujung hari..iaitu hari jumaat..
setelah hambamu itu menunaikan solat jumaat..
dan juga dibulan yg mulia ini iaitu bulan rejab..
Ya Allah Ya Tuhankan..
tempatkanlah beliau dikalangan org2 yg beruntung..

ammeeenn!!

Al-fatihah~

2 comments:

diriku said...

he2..gud luck k..slm perkenalan =]

Layyinul Harir said...

syukran... slm ukhuwahfillah..:)