May 31, 2010

HaTiKu MeRinTih MeNaHan CembuRu..!!!


Bismillahirrahmanirrahim....!!!

Hatiku bergocak utk melaungkan PASAKAN JIHAD!!!!! NAHNU ANSORULLAH!!!

Ye, hati ana merintih menahan cemburu dgn sahabat yg b'peluang melangkahkan kakinya di medan Jihad dan berjaya memperoleh segulung Ijazah Mati Syahid..!! anda tak cemburukah..??? mendapat ganjaran syurga di akhirat kelak...????

Didalam firman Allah Ta'ala yg bermaksud
“Maka sesiapa yang menerima kitab amalnya dengan tangan kanannya, maka ia akan berkata (dengan sukacitanya kepada sesiapa yang ada di sisinya): ` Nah! bacalah kamu Kitab amalku ini!, “Sesungguhnya aku telah mengetahui dengan yakin, bahawa aku akan menghadapi hitungan amalku (pada hari yang ditentukan)!”, maka tinggalaah dia dalam kehidupan yang senang lenang lagi memuaskan, Di dalam syurga yang tinggi (darjatnya). Buah-buahannya dekat untuk dipetik, (masing-masing dipersilakan menikmatinya dengan dikatakan): “Makan dan minumlah kamu makanan dan minuman sebagai nikmat yang lazat dan baik kesudahannya, dengan sebab (amal-amal soleh) yang telah kamu kerjakan pada masa yang lalu!” Surah Al-Haqqah ayat 19-24.

Ketika ana di medan Teori bersama sahabat2 seperjuangan... kami merasakan 'RUHUL JADID' hadir dlm jiwa2 kami... Kami rindukan SYAHID!!! Ana tertanya2 bilakah diriku akan melangkahkan kaki ini ke Dunia Reality setelah kami diasah di Medan Teori.. Ana menyatakan dalam Hati..insyaAllah suatu hari nanti..!! Ana berkongsi keinginan ini dgn sahabat baik ana..beliau juga rase tidak sabar utk melangkah ke DUNIA REALITY..!! aaarggghhh.... sudah mantapkah imanku ketika itu.....????? ya Allah bantulah kami dalam memartabatkan agama MU....ammmeeeeennn!!!!...

Tapi Itu bukan persoalannya.. persoalannya sekarang..sejauh mana anda memainkan peranan anda sebagai seorg Muslim...??? apakah anda juga ingin menjadi @ menyokong perbuatan YAHUDI Israel Laknatullah...??? bukalah matamu wahai orang-orang Muslim sekalian...

Firman Allah Ta'ala telah menyebut :-
(Sesudah kamu - wahai Muhammad dan pengikut-pengikutmu - mengetahui tentang kerasnya hati orang-orang Yahudi itu) maka bolehkah kamu menaruh harapan bahawa mereka akan beriman kepada seruan Islam yang kamu sampaikan itu, padahal sesungguhnya telah ada satu puak dari mereka yang mendengar Kalam Allah (Taurat), kemudian mereka mengubah dan memutarkan maksudnya sesudah mereka memahaminya, sedang mereka mengetahui (bahawa perbuatan itu salah)?” Surah Al-Baqarah ayat 75.

Mereka mengikut ajaran Kitab Talmud dan dipercayai kitab itu menyatakan "Sesape orang yahudi dapat bunuh umat islam,mereka akan memperolehi ganjaran yg besar" dan kerana itulah YAHUDI ISRAEL KEJAM!!!! Lagi kejam dari Binatang....yg tiada langsung sifat kemanusian!!! MasyaAllah~

Jadi apa peranan kite sebagai seorang mukmin @ muslim....??? ye.. mendoakan mereka... dan meninggalkan segala maksiat agar doa kte dimakbulkan Allah!!! Ketahuilah Doa itu senjata bg orang Mukmin.

Di dalam kitab Allah ade menyebut :-

"Dan apabila hamba-hamba-Ku bertanya kepadamu mengenai Aku maka (beritahu kepada inereka): Sesungguhnya Aku (Allah) sentiasa hampir (kepada mereka): Aku perkenankanpermohonan orang yang berdoa apabila ia berdoa kepada-Ku maka hendaklah mereka menyebut suruhan-Ku (dengan mematuhi perintah-Ku), dan hendaklah mereka beriman kepadaKu supaya mereka menjadi baik serta betul." (al- Baqarah ayat 186)

Allah s.w.t. menyebut lagi :-
"Dan apabila seseorang manusia ditimpa kesusahan, menyerulah Ia kepada Kami (dalam segala keadaan), sama ada Ia sedar, berbaring atau duduk ataupun berdiri; dan manakala Kami hapuskan kesusahan itu daripadanya, ia terus membawa cara lamanya seolah-olah dia tidak pernah merayu kepada Kami memohon hapuskan sebarang kesusahan yang menimpanya (sebagaimana ia memandang eloknya bawaan itu)" .(Surah Yunus ayat 12)

Jadi, tak guna jika kita duduk hanya untuk mengutuk,mencaci mereka tapi kita tidak memainkan peranan kita sebagai seorang Muslim. Iaitu mendoakan keselamatan serta kemenangan buat UMAT ISLAM yg sggup bergadai nyawa di medan Jihad GAZA...!!!

Sedarkah kita..?? Konvoi yg dibawa bukanlah konvoi tentera tapi konvoi damai semata-mata. Mereka bukan bawa alatan senjata,Ia konvoi penyambung nyawa..tetapi YAHUDI ISRAEL PENIPU,mereka menyatakan konvoi tersebut membawa alatan senjata.. padahal penuh dgn bungkusan ubat-ubatan..Allah lebih mengetahui akan sesuatu...!!!

Masih terlintas di ingatan ana apabila rombongan Rasulullah cuba ditahan dalam perjalanan untuk umrah. Rombongan Rasulullah ialah rombongan damai. Tiada senjata atau tujuan membuat serangan selain ibadah kepada Allah. Namun apabila berita Saidina Usman dibunuh, para sahabat lantas berbaiah menuntut bela. Namun akhirnya kuffar itu mengalah setelah mendengar semangat dan daya juang para sahabat.

[Sedikit persamaan boleh difahami dari kisah rasulullah, ia tak serupa...hakikat pengajarannya tetap besar nilainya]


Jadi ape tunggu lagi...??? marilah kte sama-sama menembak doa dari MALAYSIA FOR PALESTINE....!!! Selitkan doa qunut Nazilah dalam setiap solatmu......!!!

"Wahai orang-orang Yang beriman, kalau kamu membela (ugama) Allah nescaya Allah membela kamu (untuk mencapai kemenangan) dan meneguhkan tapak pendirian kamu" [Muhammad ayat 7].

hidup hidup,hidup islam!!! hancur hancur,hancur zionist laknatullah!!! TAKBIR!!!! ALLAHUAKBAR!!!!!


Ingatlah,

PERJUANGAN MERUPAKAN SEBUAH RANTAI YANG PANJANG...BUKAN KITA YANG MEMULAKAN DAN MENGAKHIRKAN RANTAI TERSEBUT...TETAPI KITA MENERUSKAN RANTAI TERSEBUT....SESUNGUHNYA PERJUAGAN ITU PAHIT KERANA SYURGA ITU MANIS...!

Ya Rasulullah....Kami rindukan syahid!!!!


Please stand up ya MUJAHIDIN...!!!

No comments: